13e editie van de Belgium Chocolate Awards van het vakblad Chocolaterie
De beste pralines & bean-to-bar repen worden gekozen op Artisan
De Belgium Chocolate Awards, een organisatie van het vakblad Chocolaterie, bekronen de beste chocoladeproducten in vijf categorieën: Praline, Bean-to-Bar, Relatiegeschenk, Holgoed en White Label. De jurering van de pralines en bean to bar repen gebeurt live op dinsdag 30 september op Artisan. De prijsuitreiking start om 16.45u.
BESTE PRALINE VAN HET JAAR: Bij deze praline moet enerzijds voor de vulling gewerkt worden met maximaal 2 verschillende lagen en 1 structuur en anderzijds wordt een moule ter beschikking gesteld voor de deelnemers. Het thema dit jaar is 'Go Nuts'.
BESTE BEAN-TO-BAR CHOCOLADEREEP: Chocolatiers nemen steeds meer het volledige proces zelf in handen nemen, van het uitzoeken van de betere cacaobonen tot het roosteren en malen van de bonen tot de afgewerkte chocolade. Voor wie volledig mee is met het bean-to-barverhaal.
Jurering: dinsdag 30 september 2025 Prijsuitreiking: dinsdag 30 september 2025 om 16.45u Inspiratieplein Deli (hall 1)
Organisatie: vakblad Chocolaterie - PMG (Professional Media Group) Meer info: contacteer Louise Vanthuyne via email