28, 29, 30 SEP
& 1 OKT 2025

EUROBEEF vakwedstrijden 2025: ambachtelijke producten & vakkennis in de spotlights

Links

Eurobeef Vakwedstrijden:

Saint Hubert wedstrijd voor Terrine van Wild:

Bent u trots op uw eigen creaties en ambachtelijke topproducten? 

Dan zijn de Eurobeef vakwedstrijden 2025 van de Koninklijke Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België het ideale podium. Een bekroning met een medaille is niet alleen een blijk van vakmanschap, maar ook een sterk signaal naar uw klanten.

Wilt u uw product verder perfectioneren?

De professionele feedback van de jury biedt u waardevolle inzichten. Elke deelnemer ontvangt een juryverslag en een diploma voor elk product dat minstens 70% behaalt.

Lees hier wat de vakwedstrijden voor enkele winnaars van vorige edities betekenden.  

Wedstrijdinformatie

  • Jurering:
    zondag 28 september 2025 (live beoordeling door een vakjury)

  • Producttentoonstelling (uitgezonderd tapasschotels):
    tijdens de 4 beursdagen - Inspiratieplein MEAT (hall 6)

  • Prijsuitreiking:
    dinsdag 30 september 2025 om 17.30u in het Kortrijk Xpo Meeting Center, gevolgd door een receptie op de beursstand van de Landsbond (hal 6 - voor genodigden en inschrijvingen)

Een wedstrijd van:

Online inschrijven:

Organisatie: Koninklijke Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België 

Rubrieken EUROBEEF 2025

  1. tapasschotel
  2. ambachtelijke kookham
  3. ambachtelijke gezouten ham
  4. ambachtelijk gezouten vleeswaren
  5. ambachtelijke vleesproducten obv vlees of gevogelte
  6. ambachtelijke droge worst (gerookt of niet gerookt)
  7. geleibereidingen

Download hier het reglement

Rubrieken Wedstrijd SAINT HUBERT 2025

  1. terrine van wild (hertenvlees)
  2. terrine van wild in korst

Download hier het reglement

In het reglement wordt aangegeven dat er enkel wild dat in 2025 op Belgisch grondgebied werd bejaagd mag gebruikt worden; dat is om gekweekte dieren (konijnen, damherten en andere) uit te sluiten.

Ivm hert : de jacht op mannelijke herten opent in Wallonië op 15 september, op vrouwelijke dieren op 1 oktober.  Dus als we een terrine van hertachtigen maken met vlees dat eind 2024 werd ingevroren ... dan accepteren we de terrine zeker.
Hetzelfde geldt voor hertenvlees, fazant, wilde eend, enz.

Vragen hierover? Contacteer Philippe Bouillon op het nr. 0478/779 274

Meer info? 

Delphine Rosseel, verantwoordelijke vakwedstrijden
Tel. 056 24 11 50 - eurobeef@kortrijkxpo.com

Partners

Bakkersvlaanderen Logo Bakmeesters HR Page 300X150 Landsbond Logo Png 100 Vlam Vierkant

Sponsors

BOSSUYT FOOD 20210112 Logo Elektronic Service DIBAL LLBG LOGO JPG Vandemoortele Vandemoortele Professional Logo 1

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt. Meer info over cookies