De aanhoudend hoge cacaoprijzen vormen een grote uitdaging voor heel wat food artisans: hoe houd je je producten betaalbaar zonder in te leveren op kwaliteit en smaak? In deze presentatie bespreekt Claudia Delbaere praktische oplossingen voor chocolade- en patisserieproducten. Denk aan slimme alternatieven voor cacaopoeder en cacaoboter, en manieren om creatief met recepten om te gaan. Bezoekers kunnen bovendien enkele inspirerende producten proeven.
Claudia Delbaere is General Manager van Cacaolab. Ze is afgestudeerd als Master in de Bio-ingenieurswetenschappen. Na 5 jaar chocoladeonderzoek aan Universiteit Gent, ging ze 12 jaar geleden aan de slag bij Cacaolab, een spin-off van UGent dat gespecialiseerd is in cacao- en chocoladeonderzoek. Het bedrijf beschikt over de nodige labofaciliteiten om allerhande cacao- en chocoladeproducten te produceren voor onderzoeksdoeleinden. Daarnaast heeft Cacaolab ook een ruim gamma aan analytische technieken om de kwaliteit van de producten in kaart te brengen. Cacaolab staat bedrijven bij om innovatieve chocoladeproducten en -processen te creëren door fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar de praktijk. Naast R&D diensten biedt Cacaolab ook wetenschappelijk geïnspireerde opleidingen voor professionals aan.
Dries Van Damme, Stephan Destrooper, Serge Lamoral & Laurent Maes
Jozefien De Baere, Integral Interieur
Anneleen Vandewynckel, Fenavian
Kathou Waegemans, Instituut Brood & Gezondheid
Jorn Ballas & Max Calis, CSB-System Benelux
Anniek Chiau, Syntra