28, 29, 30 SEP
& 1 OKT 2025

Stijgende cacaoprijzen? Ontdek smaakvolle oplossingen.

Volledig programma

Stijgende cacaoprijzen? Ontdek smaakvolle oplossingen.

zondag 28 september 2025
icons8-watch Created with Sketch. 16:30-17:00

Stijgende cacaoprijzen? Ontdek smaakvolle oplossingen.

 

De aanhoudend hoge cacaoprijzen vormen een grote uitdaging voor heel wat food artisans: hoe houd je je producten betaalbaar zonder in te leveren op kwaliteit en smaak? In deze presentatie bespreekt Claudia Delbaere praktische oplossingen voor chocolade- en patisserieproducten. Denk aan slimme alternatieven voor cacaopoeder en cacaoboter, en manieren om creatief met recepten om te gaan. Bezoekers kunnen bovendien enkele inspirerende producten proeven.

  • Spreker: Claudia Delbaere, Cacaolab 
  • Talk op zondag 28 september van 16.30 tot 17.00u
  • Locatie: inspiratieplein Bread (hal 4)

 

Claudia Delbaere is General Manager van Cacaolab. Ze is afgestudeerd als Master in de Bio-ingenieurswetenschappen. Na 5 jaar chocoladeonderzoek aan Universiteit Gent, ging ze 12 jaar geleden aan de slag bij Cacaolab, een spin-off van UGent dat gespecialiseerd is in cacao- en chocoladeonderzoek. Het bedrijf beschikt over de nodige labofaciliteiten om allerhande cacao- en chocoladeproducten te produceren voor onderzoeksdoeleinden. Daarnaast heeft Cacaolab ook een ruim gamma aan analytische technieken om de kwaliteit van de producten in kaart te brengen. Cacaolab staat bedrijven bij om innovatieve chocoladeproducten en -processen te creëren door fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar de praktijk. Naast R&D diensten biedt Cacaolab ook wetenschappelijk geïnspireerde opleidingen voor professionals aan.

 

Terug Toevoegen aan mijn programma Toevoegen aan agenda 2025-09-28 16:30 2025-09-28 17:00 Stijgende cacaoprijzen? Ontdek smaakvolle oplossingen. Claudia Delbaere, Cacaolab

Gelijkaardige events

icons8-watch Created with Sketch. 13:00-13:45
Voorbij de grenzen van de klassieke bakkerij

Dries Van Damme, Stephan Destrooper, Serge Lamoral & Laurent Maes    

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 15:30-16:15
Wat eet de Belg en wat beïnvloedt zijn keuzes?

Kris Michiels, VLAM

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 13:30-14:15
Trend Talk 2026: Ontdek de toekomst van patisserie!

Bruno Van Vaerenbergh, Debic

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 16:00-16:30
4 tips voor een winkelinrichting waar uw klanten voor omrijden

Jozefien De Baere, Integral Interieur

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 13:30-14:15
Duurzaamheid in uw onderneming. Wat is het en waarom is het belangrijk?

Anneleen Vandewynckel, Fenavian

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 12:30-13:15
Waarom u moet communiceren naar uw klanten over al het goede van brood, en hoe.

Kathou Waegemans, Instituut Brood & Gezondheid

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 11:30-12:15
Hoe laat je je zaak ook online knallen?

Céline Leys, F-reddie.be

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 14:30-15:15
Hoe laat je je zaak ook online knallen?

Céline Leys, F-reddie.be

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 11:30-12:15
De slimme voedingsmiddelenfabriek van morgen

Jorn Ballas & Max Calis, CSB-System Benelux

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 15:30-16:15
Het belang van goede koffie in de horeca

Kjell Muylle voor Schuilenburg

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 16:30-17:15
Micro bakeries: a rising community model

Kirsten van Maison Virid - voor Simply Bread

Meer info Toevoegen aan mijn programma
icons8-watch Created with Sketch. 13:30-14:15
Flexwerk op autopilot met Go Temp

Benjamin Harrison, Go Temp

Meer info Toevoegen aan mijn programma

Partners en sponsors

Bakkersvlaanderen Logo Bakmeesters HR Page 300X150 Landsbond Logo Png 100 Vlam Vierkant Blanco BOSSUYT FOOD 20210112 Logo Elektronic Service DIBAL LLBG LOGO JPG Image Vandemoortele Vandemoortele Professional Logo 1 Blanco

Mediapartners

BB PP Embleem Naam Kleur Horizontaal Bakers Connect Fc Lng Bakery Bakerynext Bakkersvlaanderen BB Supermagazine Chocolaterie Delicatesse Dolce Foodprocess Foodservices Gondola HORECA Magazine IVVOB Keurslagers Fc Lng Cr Lemoniteur Retail

Deze website gebruikt cookies om u een betere ervaring te bieden terwijl u deze site bezoekt. Meer info over cookies