Tijdens ARTISAN staat onze Belgische trots, Jeune Rôtisseur Tom Moreau, in de schijnwerpers. Tom is de nationale kandidaat van La Chaîne des Rôtisseurs – Bailliage de Belgique voor de prestigieuze internationale Jeunes Chefs Rôtisseurs-wedstrijd, die op 18 april 2026 plaatsvindt in Istanbul, Turkije. Via een nationale roadshow wordt Tom intensief voorbereid op deze unieke uitdaging.
Op ARTISAN werkt Tom een volledige training af. Zo tonen we niet alleen het vakmanschap van Tom, maar ook de toewijding waarmee België zijn jonge culinaire talenten ondersteunt.
Meer info?
Contacteer Ilse Duponcheel, Bailli Délégué de Belgique & Membre du conseil Magistral
Organisatie
Met bijna 21.000 leden wereldwijd in meer dan 75 landen, brengt La Chaîne des Rôtisseurs liefhebbers en professionals samen rond de gemeenschappelijke waarden van kwaliteit, gastronomie en traditie. De vereniging bestaat uit chefs, sommeliers, restaurateurs én fijnproevers die de culinaire kunst uitdragen.
De Jeunes Chefs Rôtisseurs-wedstrijd is bedoeld om jonge chefs wereldwijd de kans te geven hun talent, techniek en creativiteit te tonen in een internationale, competitieve context – steeds met respect voor culturele verschillen en culinaire tradities.
Romy Uijen, Dawn Foods
Michiel Van Colenberghe voor Uitgeverij Lannoo
Emma Lippens & Ella Brusseel, Integral Interieur
Fermentista, voor Uitgeverij Lannoo
4 van de 6 Butcher Bulls: Bart Maertens, Jan-Klaas Decupere, Robby Vandewiele, Jeroen Lievens
Paul Hendrickx voor Amuse Croque
Geert-Jan Heesterbeek, La Fève Chocolade & Desserts voor Artiva
Andreas Marreel en Nathalie Van Der Straeten, L'Originale x Maisonie
Andreas Marreel en Nathalie Van Der Straeten, L'Originale x Maisonie
Jan Neukermans, Komplet Benelux
Alexandre Morsome, Lars Tilburgs & Joran Defossez
Sergio Dias, Guido & Michael Devillé, Ambassadeurs du Pain.be